Ozon Global, Türk Girişimcileri Azerbaycan Pazarına Açıyor

E-TİCARET sitesi Ozon Global, Türk girişimcilere Azerbaycan pazarını açtığını duyurdu. Platform, Türk satıcıların ürünlerini Rusya’nın yanı sıra artık Azerbaycan’daki müşterilere de ulaştıracağını aktardı.

Şirketten yapılan bilgilendirmede iki ülke arasındaki lojistik süreçlerini daha basit ve uygun hale getirmek için lojistik şirketi UNI ile bir iş birliği anlaşması yapıldığı belirtildi. Bu iş birliği kapsamında geliştirilen ASE-UNI Express tarifesi ile Türk girişimciler, ürünlerini daha uygun maliyetlerle Azerbaycan’a gönderebilecek. Bu sayede, 500 gram ağırlığındaki bir paketin hava kargo ile gönderimi satıcıya sadece 5,2 dolara mal olacak ve teslimat süresi ise 7 ila 12 gün arasında değişecek. Şirket, 2024 yılının ilk dokuz ayında, platformdaki satıcıların cirosunun ve sipariş sayısının bir önceki yıla göre iki kat arttığını bildirdi. Azerbaycan, şirketin faaliyetlerini genişlettiği Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) içindeki altıncı ülke oldu.

‘YENİ LOJİSTİK AKIŞI AZERBAYCAN’DA BENZERSİZ FIRSATLAR SUNACAK’

Ozon Global Türkiye Genel Müdürü Hazal Maraş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’da, e-ticaret pazarı istikrarlı bir büyüme göstererek ekonominin giderek daha önemli bir parçası haline geliyor. 2028 yılına kadar e-ticaretin yıllık gelir artış oranının yüzde 24 olması bekleniyor. Yeni lojistik akışı, Türk satıcılara Azerbaycan’ın büyüyen pazarına girmeleri için benzersiz fırsatlar sunacak. Ayrıca, geniş bir yeni müşteri tabanına erişmelerini ve satış hacimlerini daha verimli bir şekilde artırmalarını sağlayacak” dedi.

Related Posts

Satılık sudan ucuz otomobiller: Yedieminden çıkarılacak

Yediemin otoparklarını yıllardır işgal eden binlerce araç uzunca süre sorun yaratmıştı. Bu otoparkları işgal eden ve çürüyerek ekonomik zarara neden olan bu araçlarla ilgili geçtiğimiz sene 9. Yargı Paketi kapsamında önemli bir düzenlemeyle …

Ferhat Göçer, Spotify ile görüştü: Abonelik ücretleri ve içerik gündemdeydi

Dijital müzik ekosisteminin geleceğine yön vermek ve eser sahiplerinin haklarını daha güçlü biçimde savunmak amacıyla önemli adımlar atan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), müzik dünyasının dev dijital platformu Spotify ile kritik bir …

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.