CHP’li Yalçın Karatepe: Ekonomi yönetimine kalırsa ücretler açlık sınırı altında kalmaya devam edecek

Ekonomi Uzmanlarından Asgari Ücret Açıklamaları

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamaların ardından gündemdeki konular arasında yer alan asgari ücret ve enflasyonla ilgili olarak uzmanlar değerlendirmelerde bulundu. Yayınlanan rapora göre, yılın ilk dört ayında emek gelirlerinde en az 176 milyar 600 milyon lira erime meydana geldi. Bu kayıplar üzerine açıklamalarda bulunan uzmanlar, ekonomik iyileşmenin önemine dikkat çekti.

‘Makro Ekonomik Veriler Enflasyonda İyileşme Gösteriyor’

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yalçın Karatepe, asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılması gereken zamlara vurgu yaparak, ekonomik dengenin korunması gerektiğini belirtti. Karatepe, Bakan Işıkhan’ın enflasyonda yaşanan iyileşmenin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bu konuda atılması gereken adımları sıraladı.

‘Enflasyon Oranları Değerlendirilmeli’

İktisatçı Prof. Murat Birdal, enflasyon oranlarının yüzde 30’un üzerine çıktığı durumlarda asgari ücrette revizyon yapılması gerektiğini vurguladı. Birdal, Türkiye’nin ekonomik durumunu etkileyen faktörleri detaylı bir şekilde inceleyerek, gelecek döneme ilişkin beklentilerini paylaştı. Enflasyonun belirsizliğini artıran etmenlerin önemine vurgu yapan Birdal, sendikaların rolünü de değerlendirdi.

‘Alım Gücünün Azalmasının Nedenleri’

İktisatçı Prof. Sinan Alçın, yurttaşların alım gücünün azalmasının temel nedenlerinden birinin devletin bütçe açıklarını kapatma çabası olduğunu belirtti. Yurttaşların satın alma gücünü etkileyen enflasyon vergisine dikkat çeken Alçın, enflasyonun gerçekçi bir şekilde hesaplanmamasının ekonomik sorunlara yol açabileceğinin altını çizdi.

Related Posts

Satılık sudan ucuz otomobiller: Yedieminden çıkarılacak

Yediemin otoparklarını yıllardır işgal eden binlerce araç uzunca süre sorun yaratmıştı. Bu otoparkları işgal eden ve çürüyerek ekonomik zarara neden olan bu araçlarla ilgili geçtiğimiz sene 9. Yargı Paketi kapsamında önemli bir düzenlemeyle …

Ferhat Göçer, Spotify ile görüştü: Abonelik ücretleri ve içerik gündemdeydi

Dijital müzik ekosisteminin geleceğine yön vermek ve eser sahiplerinin haklarını daha güçlü biçimde savunmak amacıyla önemli adımlar atan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), müzik dünyasının dev dijital platformu Spotify ile kritik bir …

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.