Dünyada tek: ABD’de domuzdan organ nakli yapılan kadın 2 ayın ardından sağlığına kavuştu

Towana Looney, Domuz Böbreği Nakliyle 61 Gündür Yaşıyor

New York’ta yaşayan Towana Looney isimli kadın, domuz böbreği nakli sayesinde hayatta kalmaya devam ediyor. Nakil operasyonunu gerçekleştiren Dr. Robert Montgomery, Looney’in durumunu değerlendirirken, “Eğer sokakta karşılaşsanız, içinde domuz organı taşıyan tek kişi olduğunu asla düşünmezsiniz.” şeklinde konuştu.

Dr. Montgomery, Looney’in siyahi bir kadın olarak böbrek fonksiyonlarının “tamamen normal” olduğunu belirterek, bir ay sonra New York’tan ayrılarak Alabama’daki memleketine dönebileceğini söyledi.

Tıbbi uzmanlar, bu tür nakillerin başarılı olacağına ve uzun vadede etkili olmaya devam edeceğine dair oldukça iyimserler.

Domuz Organ Nakilleri: Özel Durumlarda Uygulanıyor

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), domuz organ nakillerine özel durumlarda izin veriyor. Şimdiye kadar 4 ABD vatandaşına gen düzenlemeli domuz organları nakledildi ancak hiçbiri 2 aydan fazla hayatta kalamadı.

Related Posts

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Günde 1-3 fincan kahve içen kadınlar için çarpıcı araştırma sonucu

Yapılan yeni bir araştırma, kahve içmenin sağlıklı yaşlanmaya katkı sağlayabileceğini ortaya koydu.

Unutkanlık ciddi bir sorunun habercisi olabilir! Bu belirtilere dikkat

Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığın sadece yaşlılıkla sınırlı olmadığını, genç yaşlarda da sıkça görülebileceğini belirterek bu durumla başa çıkmanın yollarını anlattı.

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

Vajinal Doğum mu Sezaryen mi ?

Vajinal doğum mu, sezaryen mi? Hamile kadınların en çok merak ettiği konuların başında doğum yöntemi geliyor.