Hayatta eksik olan

Genç Sinemacılara Destek: Nicole Kidman’ın Babygirl Filmi

Müjde Işıl – Venedik Film Festivali’nde Nicole Kidman’ın “Babygirl” performansı oldukça dikkat çekmişti. En İyi Kadın Oyuncu seçilen Kidman, annesinin vefatı sebebiyle törene katılamamıştı. Kidman’ın genç sinemacılara destek olma ve kadın yönetmenlerin filmlerinde yer alma hedefi de dikkat çekiyordu. Bu hedefin bir sonucu olarak Hollandalı sinemacı Halina Reijn’in yönettiği “Babygirl” filmi ortaya çıktı.

Filmin merkezinde, görünüşte her şeye sahip olan Romy bulunmaktadır. Tiyatro yönetmeni bir koca, iki kız çocuğu ve konforlu bir yaşamı vardır. Aynı zamanda şirketin CEO’su olan Romy, bir gün staja geldiğinde onu mentor olarak seçen genç Samuel ile arasında karşı konulamaz bir çekim yaşamaya başlar.

“Babygirl” bir kadın tarafından kaleme alınmış ve kadın bakış açısıyla sunulan bir film olarak dikkat çekiyor. Maddi, sosyal ve ailevi anlamda doyuma ulaşmış bir kadının cinsel arayışları, filme yansıyan bir kadın yönetmenin bakış açısıyla ele alınıyor. Halina Reijn, senaryosunda ilginç alanlar açarak izleyiciyi düşündürüyor. Romy’nin iş hayatında başarılı olması ancak kişisel arzularıyla ve duygularıyla başa çıkamaması gibi tezatlar filmde ön plana çıkıyor.

Kadın Dayanışması ve İktidar

“Babygirl” psikolojik gerilim ve erotik gerilim arasında gidip gelir. Samuel’in Romy’nin hayatına girmesiyle artan gerilim, 80’lerin ve 90’ların klasik filmlerini anımsatıyor. Ancak bu sefer kadın, ilişkideki erkeğin hayatını tehdit eden bir karakter değil. Romy, iktidarını kaybetmek istemeyen biri olarak, başka birinin isteklerine boyun eğerken hem zevk almakta hem de saygınlığını korumakta kararlıdır.

Nicole Kidman “Babygirl”de zor ve derin bir karakteri ustalıkla canlandırıyor. Ancak bir film sadece oyuncusuna bel bağlıyorsa ve diğer unsurlarda eksiklik varsa, o film başarılı sayılmaz. “Babygirl” kadın bakış açısını yeterince detaylandıramayan ve sadece oyunculuğa odaklanan bir yaklaşımla kadın hikayesi anlatma konusunda belirgin bir iz bırakmıyor.

Related Posts

Google’da tatil için en çok aratılan ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?

Google’da tatil için en çok aratılan ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?

MEB’den LGS sınavında kitapçıkların sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarına ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sözel alanına ait soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı” iddialarının asılsız olduğunu belirterek, “Haberlerde yer verilen görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğu, bunun saat 10.45’te biten sözel alan ilk oturum sınavını olumsuz etkileyecek bir durum oluşturmayacağı aşikardır.” ifadeleri kullanıldı.

AÖF Yaz okulu kayıtları ne zaman başlayacak? Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavları hangi tarihte yapılacak? Kayıt takvimi belli oldu!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2025 yaz okulu kayıt takvimi belli oldu. Öğrenciler kayıtlarını belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirecek. AÖF yaz okulu kayıt işlemi Ders Seçimi ve Kayıt Bedelinin ödenmesiyle tamamlanacak. Ayrıca yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla 5 ders seçebilecek. Peki

X (Twitter) erişim sorunu hata raporları 15 Haziran 2025 || X’te Twitter’da sorun mu var, çöktü mü? X platformu neden yavaş, sorun mu var?

15 Haziran Twitter (X) çöktü mü? sorusu birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Son yılların en popüler uygulamalarından birisi olan Twitter zaman zaman çeşitli problemlerle gündeme gelebiliyor. İsmi X olarak değiştirilen Twitter, milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Kullanıcılar da Twitter’a erişim sorunu yaşadıkları durumlarda Google üzerinden konuyla ilgili haberleri takip ediyor. Peki, 15 Haziran Twitter’da sorun mu var, neden yüklenmiyor? İşte X çökme raporları 15 Haziran 2025!

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İstanbul’da LGS için ücretsiz ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 15 Haziran Pazar günkü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenci ve görevlilere, toplu ulaşımın ücretsiz olduğunu bildirdi.