Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: 2025 Nisan Ayında Kruvaziyer Turizminde Artış Yaşandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2025 Nisan ayına ait kruvaziyer istatistiklerini değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, “2025 yılı Nisan ayında limanlarımıza uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32,9 artışla 97 adet oldu. Söz konusu ayda limanlarımıza gelen kruvaziyer yolcu sayısı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40,7 artarak 104 bin 108 yolcuya ulaştı.” İfadelerini kullandı.

4 Ayda Kruvaziyer Yolcu Sayısı Yüzde 52,3 Arttı

Ocak – Nisan aylarını kapsayan 4 aylık döneme ilişkin de bilgi veren Bakan Uraloğlu, “4 ayda limanlarımıza uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldi.” diye konuştu.

Kruvaziyerde Lider Kuşadası Limanı

Nisan ayında en fazla kruvaziyer yolcusu gelen ilk üç limanı da açıklayan Bakan Uraloğlu, “Söz konusu ayda 45 gemi ve 50 bin 194 yolcunun geldiği Kuşadası Limanı, en fazla gemi ve yolcunun geldiği liman oldu. Onu sırasıyla 15 gemi ve 25 ve 300 yolcu ile İstanbul Limanları ile 4 gemi ve 5 bin 307 yolcu ile İzmir Limanı takip etti.” ifadelerini kullandı.

2025 yılının ilk dört ayında da sıralamanın değişmediğini belirten Bakan Uraloğlu, “2025 Ocak-Nisan döneminde Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi. Bakan Uraloğlu, İstanbul limanlarına 34 gemi ve 61 bin 667 yolcunun, İzmir Limanı’na ise 18 gemi ve 31 bin 944 yolcunun uğrak yaptığını kaydetti.

Related Posts

Satılık sudan ucuz otomobiller: Yedieminden çıkarılacak

Yediemin otoparklarını yıllardır işgal eden binlerce araç uzunca süre sorun yaratmıştı. Bu otoparkları işgal eden ve çürüyerek ekonomik zarara neden olan bu araçlarla ilgili geçtiğimiz sene 9. Yargı Paketi kapsamında önemli bir düzenlemeyle …

Ferhat Göçer, Spotify ile görüştü: Abonelik ücretleri ve içerik gündemdeydi

Dijital müzik ekosisteminin geleceğine yön vermek ve eser sahiplerinin haklarını daha güçlü biçimde savunmak amacıyla önemli adımlar atan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), müzik dünyasının dev dijital platformu Spotify ile kritik bir …

Bakan Şimşek’ten Londra’da anlamlı açıklama: Türk Lirası’nda kararlı hareket

Londra’da temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki oynaklığın önemli ölçüde azaldığını açıkladı. Kararlı bir şekilde değer kaybeden Türk Lirası verileri bakanı doğrularken Londra’da bakan tarafından sarf edilen sözler mevcut kadro ile Türk ekonomisinin geleceğine yönelik endişeleri daha da arttı.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Bakan Kacır’dan ‘Grok’ programına başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Yapay zekanın beslendiği veri setleri ve çalışma prensibini oluşturan algoritmalar belirsiz oldukça, insanlık bu tip sorunları çok daha fazla görecek. Bu, sadece Türkiye ile ilgili bir mesele de değil, bütün dünyada konuşulan, tartışılan bir mesele. Ümit ediyorum ki küresel düzeyde bir uzlaşma sağlanır.” dedi.