Maliyeciler şehir girişlerin konuşlandı: Kamyonlar kontrol ediliyor!


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Denetimini Arttırıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve hallerde vergi denetimi uygulamasını arttırmaya karar verdi.

Şimşek, denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti: “Bütün OSB’lerin giriş ve çıkışlarında sürekli bir şekilde maliye denetimi yapılacak. Bütün hallerde de kalıcı maliye birimleri oluşturulacak. Bu denetimler ara sıra değil, sürekli olacak. Amaç, zincirleme vergi kaçakçılığını önlemek.”

Şimşek’in bu açıklamasının ardından denetimler hız kazandı. Daha önce OSB’lerde ve yollarda yapılan denetimler, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren sürekli hale getirildi.

1 Ocak 2025 tarihinden bugüne kadar 184 OSB’de 50 bin denetim gerçekleştirilirken, yol denetimlerinde ise 35 bin kontrol yapıldı. İstanbul’daki 18 kapılı bir OSB ise yakından takip ediliyor.

Denetimlerde durdurulan kamyonlardan sevk irsaliyesi ve fatura talep ediliyor. Belgelerin bulunmaması durumunda tutanak tutularak envanter oluşturuluyor.

Yapılan denetimlerde malın alıcısı ve satıcısı detaylı bir şekilde sorgulanıyor. Bu sayede kayıtdışı ekonomiyle mücadele edilerek vergi kaçakçılığının önlenmesi hedefleniyor.

Öte yandan Mehmet Şimşek’in şehir giriş ve çıkışlarına vergi memurları yerleştirme sözü üzerine TOBB Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Hisarcıkoğlu tepki gösterdi. Vergi denetimine karşı olmadıklarını belirten Hisarcıkoğlu, vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.


Related Posts

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: Faizde yüzde 42,5’a süratle dönmemiz lazım

Aran, mevcut ekonomi programının enflasyonu düşürme hedefinin çok değerli olduğunu vurgularken daha “bütünsel” bir program ile sanayicilere de destek sağlanması gerektiğini belirtti

AB ile Singapur’dan dijital ticaret anlaşması

Avrupa Birliği (AB) ile Singapur arasında dijital ticaret anlaşması imzalandı.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar martta geriledi

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Yargıtay’dan emsal mesai kararı: İşveren artık sözleşmeye o ibareyi koyamayacak!

OECD verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik mesai süresiyle en fazla çalışan ülke konumunda. Ancak çalışanların önemli bir kısmı, fazla mesai ücretlerini alamıyor. Yargıtay’ın son kararı, iş sözleşmelerinde yer alan “fazla çalışma …

ABD-Çin müzakere haberi brent petrolün fiyatını yükseltti

ABD-Çin müzakere haberlerinin ardından 60 doların altına kadar düşen brent petrolün varili 62,73 dolara kadar çıktı.

Avro Bölgesi ekonomisi nisanda sınırlı büyüdü

Avro Bölgesi’nde ekonomik aktivite nisan ayında sınırlı artış gösterdi. Zayıf talep koşulları büyüme hızını sınırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir