Son dakika :İsrail-Hamas savaşında son durum…İsrail’den Avrupa’yı tedirgin eden açıklama: Büyük bir saldırı dalgası geliyor…

07:51

Savunma uzmanları: Refah’ta kullanılan silahlar ABD yapımı

İsrail’in Refah’ta sivillerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıda onlarca masum insan diri diri yanarak can verdi. Enkaz görüntülerini inceleyen savunma uzmanları yakınlarda bu kadar çok sivil varken İsrail’in neden daha küçük, daha hassas silahlar kullanmadığını sorguladı.

Associated Press haber ajansına konuşan uzmanlar saldırıda kullanılan bombaların muhtemelen ABD yapımı GBU-39 bombaları olduğunu söylediler.

07:40

İsrail’den Avrupa’yı ayağa kaldıran İran iddiası

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İran’ın Ağustos ayındaki Paris Olimpiyatları öncesinde Avrupa genelinde “büyük bir saldırı dalgası” planladığını öne sürdü. X hesabından yaptığı açıklamada İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’i “terörizmin dünyadaki en büyük destekçisi” olarak nitelendiren Katz “Çok geç olmadan onu durdurmalıyız” dedi ancak iddiasına ilişkin bir kanıt sunmadı.

06:34 31 Mayıs 2024

Hamas’tan ateşkes açıklaması

Hamas, arabuluculara İsrail saldırıları devam ederken daha fazla müzakereye katılmayacağını ancak İsrail’in saldırılarını durdurması halinde rehine ve mahkumların takası da dahil olmak üzere “tam bir anlaşmaya” hazır olduğunu açıkladı.

Hamas’ın açıklamasında, “Hamas ve Filistinli gruplar, halkımıza yönelik saldırı, kuşatma, açlık ve soykırım karşısında (ateşkes) müzakerelerini sürdürerek bu politikanın bir parçası olmayı kabul etmeyecek. Bugün arabuluculara, İsrail’in Gazze’deki halkımıza karşı savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz yönündeki net tutumumuzu bildirdik” denildi.

Canlı Anlatım Özeti

Savunma uzmanları: Refah’ta kullanılan silahlar ABD yapımı
İsrail’den Avrupa’yı ayağa kaldıran İran iddiası
Hamas’tan ateşkes açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir