Tüketiciler Birliğinden “ziynet eşyasını tanıdığınız kuyumcudan alın” uyarısı

Kuyumculuk Sektöründe Düğün Sezonu Hareketliliği

Kuyumcu Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün sezonunun başlamasıyla beraber kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirtti. Yaz aylarında artan düğünlerin, ziynet eşyasına olan talebi artırdığını vurgulayan Şahin, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata çevirdiğini dile getirdi.

Şahin, Türkiye’de uzaktan satış yönteminin henüz istenilen düzeye gelmediğini ifade ederek, “Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün planları yapıyor ve hediyeler ile takılar alınıyor. Fiyatların yükselmesi ile birlikte küçük miktarlarda dikkat edilmeye başlanıyor. Bu noktada %2 veya %3’lük indirimler oldukça çekici hale geliyor.” şeklinde konuştu.

“Sosyal Medyadaki Dolandırıcılık Hareketleri”

Sosyal medyadaki bazı paylaşımların, pazarlamacılık amaçlı tüketicileri yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulayan Şahin, “Uzaktan satın aldığınız altın veya takı eşyalarında gramaj ile oynanabilir, ödeme yaptığınız miktarın karşılığında eksik gramajda ürün gönderilebilir veya ayarıyla oynamalar yapılabilir. Bu durumu tespit etmek oldukça zor. Bilezikler veya takılar içerisine altın olmayan materyaller ekleyerek ağırlık ve fiyat artışı sağlayabilirler. Bu yüzden bu tür risklerden kaçınılmalı. Güvenilir kaynaklardan ve belgelendirilmiş ürünler tercih edilmeli çünkü bu hilelerin çözümü bazen bile bile sarrarları zorlayabilir. Uzaktan altın alımı pek mantıklı değil.” şeklinde konuştu.

“Tüketici Hakem Heyeti ve Güvenli Alışveriş”

Uzaktan alışveriş yapılacaksa, tüketicilerin güvenilir ve kurumsal firmalardan alışveriş yapmaları gerektiğini belirten Şahin, “Elinde fatura veya doğrulayıcı belge bulunmayan ürünlerden uzak durmalıyız. Eğer bir problem yaşanırsa Tüketici Hakem Heyeti de yardımcı olamaz çünkü elimizde yeterince kanıt yok. Ödemelerin ise elden yapılmaması gerekiyor. Ödeme mutlaka fatura veya kart üzerinden gerçekleşmeli ki kanıtlanabilir olsun. Tanınmış firmalardan ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak en doğrusu.” dedi.

Related Posts

Altının alternatifi 13 yıllık rekorunu kırdı

Gümüşün ons fiyatı uluslararası piyasalarda 37,2 dolara kadar yükselerek 13 yılın en yüksek seviyesini test etti. Son dönemlerde değerli metallerdeki sert yükselişler kendini gümüşte de gösterdi. Gümüş fiyatları, güçlü endüstriyel talep, devam eden …

Milyonları ilgilendiriyor! TÜRK-İŞ Başkanı Atalay’dan yeni zam sinyali…

Karayolları, demiryolları, elektrik üretim santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 600 bine yakın işçiyi kapsayan 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü …

OpenAI, Pentagon’da 200 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı

The Register’ın haberine göre, Pentagon’un günlük yeni sözleşmeler listesinde yer alan sözleşme, askeri ve sivil alanda önemli ulusal güvenlik sorunlarının çözümü için yapay zeka prototiplerinin oluşturulmasını öngörüyor. ABD Savunma Bakanlığı’nın …

Asya borsaları karışık seyrediyor – 17 Haziran 2025

Asya borsalarında jeopolitik gerilimler ve enerji arz endişelerinin etkisiyle karışık bir seyir öne çıkıyor.

Vatandaş doları bırakıp altına kaçtı

İsrail-İran savaşı ile daha da büyüyen belirsizlikte altına yöneliş tüm dünyada altın fiyatlarına rekor kırdırdı. Uzmanlar ons altında 3 bin 700 dolar, gram altında 5 bin 500 TL’ye varan yıl sonu fiyat tahminleri yapıyor. Artan belirsizlik ise vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi. vatandaş dolardan kaçıp altına yönelmeye başladı.

Bu tarihten sonra memur olanların emekli maaşları daha düşük olacak

Son belirlemelere göre Türkiye’de 5 milyon 243 binin üzerinde memur bulunurken, bu çalışanların önemli bölümünün işe başlangıç tarihi 1 Ekim 2008’den sonra olmakta. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, söz konusu tarihten sonra işe giren memurların yaşadığı hak kayıplarına dikkat çekerek, bu gruptaki kişilerin emekli aylıklarının daha düşük olacağına dikkat çekti.