Yusufeli halkı yedi kez yerleşim merkezi değiştirdi: Ekonomik krizi dile getirdi

Yusufeli Halkı, Yeni Yerleşim Alanında Zor Günler Yaşıyor

2022 yılının Ekim ayında, Yusufeli Barajı projesi nedeniyle evlerinden koparılan Yusufeli halkı, yeni yerleşim yerlerinde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekiyor.

Yeni Yerleşim Alanı, Eskiş Gibi Değil

Yusufeli’nin Tekkale köyünden olan 62 yaşındaki Hikmet Taşçı, “Yusufeli halkı olarak yıllardan beri barajın yapılacağı söylentilerini duyuyorduk ve sonunda gerçekleşti. Doğduğumuz topraklardan koparıldık. Yeni yerleşim yerine alışmak zor olsa da, çocukluğumda burada çobanlık yapmıştım. Ancak eski yerleşim yerinin özlemini çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomik Zorluklar ve İstimlak Paraları

Taşçı, yeni yerleşimdeki ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “Gelecekte burası gelişebilir ama şu anda halkın durumu kötü. İnsanlar, istimlak paralarıyla geçimlerini idame ettirmeye çalışıyorlar. Ancak bu paralar tükenince ödeme zorlukları başlayacak ve Yusufeli halkı daha da zor durumda kalacak. Şu an maalesef kimse bunun farkında değil” dedi.

Siyasi Deneyim ve İşletmelerin Kapanması

20 yıl boyunca aktif siyasette bulunduğunu ve MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Taşçı, ekonomik sıkıntılarını dile getirerek, “Şu anda istimlak paralarıyla geçiniyorum. Ancak bu süreç sürdürülemez bir hal aldı. İnsanlar iş yerleri açtılar ancak zamanla kapatmak zorunda kaldılar. Bahar aylarında işler açılacak olsa da bazıları bu süreci atlatacak, ancak bazıları zor durumda kalacak” ifadelerini kullandı.

Yusufeli Halkının Geleceği Karamsar

Yusufeli halkının geleceği konusunda endişeli olan Taşçı, “Allah yardım etsin, Yusufeliler zor günlerle karşı karşıya” dedi.

Eski ve Yeni Yusufeli’nin Ekonomik Durumu

Bir diğer bölge sakini Bilgehan Demirkıran ise eski Yusufeli’nin bereketinin yeni yerleşim yerinde olmadığını dile getirdi. Demirkıran, “Esnafın paylaşımlarından anlaşılacağı üzere burada eski Yusufeli’nin bereketi yok. Gelecekte ödemeler başladığında durumun daha da kötüleşeceğini biliyoruz. Şu an bile işler kötü gidiyor” şeklinde konuştu.

Yerel Ekonomik Sorunlar ve Eski Yerleşim Yerinden Ayrılan Para

Demirkıran, köylerinden çıkacak olan paraların Yusufeli’nde kalmayacak olmasının yerel esnafa büyük zorluklar yaşatacağını belirterek, “Ev ve iş yeri sıkıntısı yaşayanlar var. Ancak işlerin aksaması nedeniyle bazı iş yerleri kapanıyor. Genel anlamda ülkede yaşanan zorluklar burada daha belirgin. Çabalarımıza rağmen sesimizi duyuramadık” diye konuştu.

Related Posts

Görüşme iptal edilmişti: CHP ‘komisyona’ ilişkin görüşlerini Kurtulmuş’a yazılı olarak sundu

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Meclis’te terör örgütünün fesih sürecinin ardından kurulacak komisyona ilişkin görüşlerini yazılı olarak sundu.

ABD’de sel felaketi: Teksas’ta ölü sayısı 24’e çıktı

ABD’nin Teksas eyaletinde dün başlayan sel felaketinde yetkililerin yaptığı son açıklamaya göre 24 kişi hayatını kaybetti. Yaz kampında bulunan 23 öğrenciden ise haber alınamıyor. Sel felaketinin yaşandığı bölgenin şerifi tarafından yapılan …

Sarılacak kefen, defnedilecek mezar yok: Morglar sahipsiz ceset dolu

İsrail’in Gazze’deki soykırımı 21 aydır devam ediyor ve artık ne hastanelerdeki morglarda ne de cenazeleri defnedecek mezarlıklarda yer kaldı. Nasır Hastanesi yetkilileri, “Kefenimiz de kalmadı. Kimsesiz cenazeleri gelip alın ve defnedin” diyerek Gazzelilerden destek istedi.

Tunç Soyer’in ifadesi sona erdi

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de gözaltına alındığı operasyonda gelişmeler sürüyor. Soyer’in ifadesi tamamlandı. Avukatlar İsmet Köymen ve Murat Aydın basın açıklamasında bulundu

Ankara’da dehşet anları kamerada: Yaralı eşten kan donduran iddia

Ankara’da bir site sitenin kapısının önünde beklerken C.Y.’nin otomobille çarpması sonucu eşi Merve Cebe ile birlikte yaralanan Gökhan Cebe, olayın kaza olmadığını öne sürdü.

Denizden çıkan servet başlarını yaktı: 80’lik çift yargılanıyor

Fransa’nın batı kıyılarında 18’inci yüzyıldan kalma tarihi bir geminin enkazından çıkarılan altın külçelerin yasa dışı satışıyla ilgili olarak 80 yaşındaki roman yazarı Gay Courter ve 82 yaşındaki eşi Philip Courter mahkemeye çıkacak.